dinsdag 13 oktober 2009

Stofzuiger


BUREN - Piet Metz vond op 11 oktober een stofzuiger op de oostpunt van het eiland. Het apparaat is een van vele uit een van de stukgeslagen containers die in de nacht van 3 op 5 oktober ten noorden van Terschelleing overbord ging.

vrijdag 9 oktober 2009

Bultrug

HOLLUM - Op 8 oktober wordt er een dode bultrug naar het Suudwest bij Hollum gesleept. Het bijna zeven meter lange dier is een jong mannetje. Naturalis in Leiden gaat de restanten onderzoeken en het skelet prepareren.

dinsdag 6 oktober 2009

Printers


BUREN - De gezonken container, die met nog acht andere, in de nacht van 3 op 4 oktober boven Terschelling overboord sloeg, laat printers en stofzuigertjes los. Duizend printers spoelden aan op Ameland ter hoogte van paal 13.
Foto: Dirk Visser

zondag 4 oktober 2009

CD-Rom


BUREN - De storm van 3 op 4 oktober dreef twee containers naar Ameland. In de ene zat snoep (zie hieronder) en uit de andere container kwamen computermaterialen zoals snoeren, CD-Roms met fotoprogramma’s en beschrijvingen van Canon apparatuur tevoorschijn.

Snoepballen




BUREN – Bij paal 21, op het Noordzeestrand voorbij Buren, was het weer jutten geblazen. De storm van zaterdag op zondag 3 en 4 oktober dreef twee containers naar het Amelander strand, een rode en een blauwe.
De blauwe lijkt gevuld met computermaterialen zoals snoeren, CD-Roms met fotoprogramma’s en beschrijvingen van Canon apparatuur. Uit de rode konden gekleurde ballen met daarin snoepgoed worden gepeurd.