dinsdag 14 juni 2011

Huiler

Harmen Wijnberg vond een huilertje op het strand. Hij belde zijn vrouw Elly, die meteen met een warme doek kwam. Het beestje had het koud.
Het zeehondenjong is naar Pieterburen getransporteerd. Daar maakt de kleine het goed, al had het wel een ondertemperatuur.
Naar verwachting redt ze het wel; er zit genoeg leven in, zeggen de experts.

maandag 13 juni 2011

Witsnuitdolfijn

In de late avond van zondag 12 juni kreeg Stichting SOS Dolfijn een melding van een gestrande witsnuitdolfijn op Ameland. Twee broers vonden het dier en zorgden dat contact met SOS Dolfijn werd gemaakt. Een team van SOS Dolfijn haalde het dier met de dolfijnenambulance op. In de vroege morgen van Pinkstermaandag kwam het uitgeputte dier het opvangcentrum binnen. Genoemd naar zijn vinders kreeg hij de naam Robbie.
Foto Jildou Tuinenga

dinsdag 7 juni 2011

Portemonnee en rijbewijs

Dinsdag-morgen 7 juni 2011 vonden Henk en Ulla Ingenfeld eerst een porte-monnee op het strand en 400 meter verder een rijbewijs van iemand die uit Noordwijk komt. Na informatie te hebben ingewonnen blijkt dat deze portemonnee vier weken geleden in Den Haag in de metro is gerold. Het is mogelijk dat de zakkenroller de leeggehaalde buit daar in zee heeft geworpen en dat het op Ameland is aangespoeld.